tiistai 6. tammikuuta 2009

meikkejämeikkejä

Ihan kuin kello ei olisi jo ihan sikana ja pitäisi pienten Caroliinojen olla unten mailla. Varsinkin, kun olisi olevinaan pitänyt palautella unirytmiä, mutta ei siitä mitään tule.. Saan itseni tänään nukkumaan luultavimminkin taas joskus kolmen aikaan. Säälin oikeasti kultaani Sannaa, joka joutuu menemään tämän vuorokauden puolella töihin. Kamalaa. Viimeinen lomapäivä vielä, nyyh. Odotan jo innolla keskiviikkoaamua, kun olen käynyt nukkumaan kolmelta ja herätys olisi ennen seitsemää. Ja vielä vanhojentanssitunti ensimmäisenä, hypin riemusta! Ja seuraavaan lomaan on liian pitkä aika. Murr.

Minkä takia yleensä tähän aikaan yöstä olen pirteimmilläni ja eniten inspiroitunut tekemään kaikkea? Innostuin taas kuvaamaan ja täyttelin kuvaamiini asioihin liittyen tällaisen haasteen jonka pöllin taas jostakin blogista. Ja olevinaan mulla on elämä.

Milloin aloitit meikkaamisen?
- Hmm, taisi olla joskus seiskaluokan loppupuolella kun aloin vakituisesti meikkaamaan (=suhrin naamaani ripsiväriä), mutta tulihan sitä jo aikaisemmin meikattua joihinkin juhliin ja luokkakuviin ja sellaisiin. Aivan kunnolla sitten aloin meikkaamaan joskus kasiluokalla, jolloin jopa tutustuin juttuun nimeltä pohjameikki. Loppujenlopuksi laiskuuttani se pohjameikki olikin vain puuteria.

Suurin kauneusmokasi?

- No varmaan ne kutosluokan "näytän olevinaan tosi vanhalta", kun meikkasin luokkakuvaan kilon ripsiväriä ja ihqua huulikiiltoa (Anytimen meikit oli kova sana, muuta merkkiä en käyttänytkään.). Pahempi moka on kuitenkin ehkä se, kun joskus kasiluokan lopussa, vai olikohan jopa ysiluokan alussa, tai siinä välissä tykkäsin hieman ylikäyttää kajalia ja rajaukset olivat yleensä aivan järkyttävät. Onneksi opin kuitenkin suht nopeasti käyttämään kajalkynää oikein, vaikkeivät meikkini ole nykyäänkään kamalan hehkeät.

Kuvaile arkimeikkiäsi:
- Puuteria, kajalia tai eyelineriä, ripsiväriä, kulmakynää ja huulirasvaa (jos sitä nyt lasketaan meikiksi). Joskus myös luomiväriä. Monipuolista.

Suosikkimeikkimerkkisi?
- Hmm. No tykkään Nivea Beautesta ja Oriflamesta. On niin kamalsti erimerkkisiä meikkejä niin en osaa sanoa kunnolla.

Kuinka kauan sinulla menee aikaa arkimeikkiin?
- Riippuu mielialasta ja energiatasosta kovasti. Mutta yleensä viitisen minuuttia. Jos olen huolellinen niin vajaa kymmenen. Hiusten laittoon menee kumminkin aina enemmän aikaa.

Olet lähdössä ulos ja saat käyttää vain kahta tuotetta meikkisi tekoon. Mitkä tuotteet valitset?

- Kajalkynä ja huulirasva. Lol.

Minkä kauneudenhoitotuotteen ostit viimeksi?

- Öö.. jos ei lasketa joululahjaksi saamiani niin kajalin. Paitsi että jos hiuslakka on kauneudenhoitotuote niin sitten sen. :D

Huonoin kauneustuoteostoksesi?
- Olen tilannut paljon huonoja meikkejä Yves Rocherilta ja Oriflamelta. Onneksi en yleensä ole maksanut niitä itse.

Kolme parasta kauneustuotettasi?

- Nivea Beauten Stay On-kajalkynä, Lumenen Natural Code-puuteri ja Oriflamen Wonderlash-ripsiväri.

Milloin viimeksi heräsit meikit kasvoillasi?
- Hmm, en itseasiassa muista. Pesen yleensä aina meikit pois ennen nukkumaanmenoa. Varmaan viimeksi kun olin Tampereella, eli öö joskus viime marraskuun puolessavälissä.

Kuinka monta huulituotetta (huulipunat, huu
likiilteet, huulirasvat ym.) omistat?
- Aika helvetin monta, tuolta jostain perseestä löytyy älyttömästi huulipunia ja ihkuajoilta säästyneitä huulikiiltoja, mutta tällä hetkellä käytössä olevia on vain yksi, eli rakas Labellon huulirasvani.

Unelmien kauneustuote?

- Ömm. Joku sellainen joika poistaisi kunnolla punertavuuden kasvoilta. Ja kunnollinen kulmakynä tai geeli.

Jee, sainpas tuonkin nyt täyteltyä. Sen jälkeen kuvien kimppuun, yllättäen liittyen meikkeihin. En muista nyt aivan tarkkaa haastetta (pöllin näitä liikaa muiden blogeista), mutta päätehtävänanto oli tyhjentää meikkilaukku, kuvata sisältö ja kertoa siitä.

Eli voisin aloittaa ihan tuon meikkilaukkuni kuvalla:


Tuo on ostettu joskus moniamonia vuosia sitten, muistaakseni mahdollisesti Seppälästä. Se on kuitenkin palvellut minua uskollisesti hyvin kauan.


Aloitetaan sitten tämä itse meikkien esittely suurensuurella pohjameikilläni. Tuo on ehdottomasti paras puuteri, mikä mulla on ikinä ollut. Tuo peili on vaan tarpeellinen, kun puuterissa ei ole peiliä mukana. Peili tuli joskus vuonna keppi ja kivi Polluxista, ah miten puhdaskin se on. (Omistan mä meikkivoiteitakin, mutta mun ihoni on sen verran hyvä, etten ole oikeastaan tarvinnut niitä. Terveellisesti siis lämään pelkän puuterin iholle.)


Sitten loikataan kulmakarvoihin. Tuo putkilo vasemmassa yläreunassa on yksi Yves Rocherilta tilaamani virheostos. Vai olikohan se Oriflamelta. No, anyway, se on Giordanin kulmakarva"geeli", putkilossa on samanlaiset harjakset kuin ripsiväreissä yleensä ja tuo on ehkä epäkäytännöllisin ikinä. Ja tein vielä virheen kun valitsin vaaleamman sävyn, omien kulmieni mukaan, vaikka hiukseni ovat mustat. Ei toimi, ei yhtään. No mutta kuitenkin se tuolla meikkipussissa lojuu. Oikeassa yläreunassa joku äidiltä pöllitty ikivanha kulmakynä, jossa on toisessa päässä harjakset. Merkistä ei hajuakaan, se on kulunut pois. Väri on aivan liian vaalea, mutta käy kulmieni kanssa yhteen, niin käytän tuota. Pitäisi todellakin keksiä tumma toimiva kulmageeli jostain.
Keskellä kuvaa pinsetit, joiden käyttötarkoitus ei varmaan ole kovinkaan epäselvä. Alareunassa kulmakarvahöylä/veitsi, miksi sitä nyt haluaa kutsua. Se on hyödyllinen, koska olen laiska nyppimään kulmia, mutta sänki kasvaa helposti takaisin. Siksi olenkin kiitollinen vaaleista kulmista, sänki ei näy niin pahasti.


Sitten luomiväreihin. Neljäpalettinen luomiväri on kaverilta saatu joskus yläasteella, kun valitin etten omista järkevänsävyisiä luomivärejä. Tuo on joku H&M:n suhteellisen paska, mutta ihan kiva jos haluaa korostaa silmiä. Syvyyttä noilla ei kuitenkaan saa. (Ja ah kuinka ehjä tuo rasia on, kulmat rikki ja teipattu kahdesti.) Rimmelin musta luomiväri on myös kaverilta saatu (eri kaverilta kuitenkin kuin edellinen) saman vinkumisen tuloksena. Tämä toimii vähän paremmin, koska väri on oikeasti musta, mutta oikeastaan tuotakin voisi luomella kuvata ennemminkin harmaaksi. Tuo luomiväri myös sottaa tosi helposti, jos ei osaa käyttää sitä kunnolla. (Onnistun yleensä varisuttamaan sen ympäri poskia, tai sitten näytän juuri turpiinsaaneelta.) Kaksi sutia, toisessa harjakset ja toisessa tuollainen normaali luomivärisiveltimen pää. Ei mitään muistikuvaa mistä ovat ilmaantuneet, mutta hyödyllisiä kumpikin. Harjaksinen on kuitenkin vähän parempi kunnolliseen levittämiseen.


Sitten surullisenkuuluisat kajalkynät. Olen kokeillut paljon erimerkkisiä, suurin osa leviää ja kuluu pois, tasan yksi luottokajaali on löytynyt. Ja se on tuo alimmainen Nivea Beauten Stay On-kajalkynä. Ja se todellakin pysyy, tietenkin on inhimillistä että se vähän päivän aikana suttaantuu, mutta yleisesti ei kovinkaan paljoa. Rakastan tuota kajaalia. Ylin kajal on taas Oriflamelta tilattu virheostos, merkkikin on ihan Oriflamen oma Eye Intensity tarkalleen. Hyvin levittyvä ja sopivan tumma kajaali, mutta kuluu, suttaantuu ja leviää aika perkeleen nopeasti ja helposti.
Keskimmäinen kajalkynä on Rimmelin valkoinen, jonka ostoreissu oli hauska. Tuo on peräisin Seppälästä. Raahasin kaverini Samin Seppälään (
Mikä on yleisesti virhe, hän nimittäin yritti jumittaa siellä kauemmin kuin kukaan naispuolisista kavereistani. :D), jonne olin menossa alunperin ostamaan hupparia (jonka hyvin ehjästä hihasta onkin kuva ensimmäisessä merkinnässäni) ja sitten eksyttiin meikkihyllylle, silmäilin tuota kajaalia ja ajattelin että noh, ostanpa nyt sitten valkoisen kajalkynän. Selitin siinä jotain Samille siitä, ja tämä meni ja sujautti kajaalin taskuunsa ja marssimme sen jälkeen iloisina kaupasta pihalle. Vaikken yleisesti olekaan varastamisen kannalla, niin pakko sanoa, että tuo tapahtuma oli kyllä jotenkin tosi söpö ele, vaikka kajal ei olisi maksanutkaan kuin nelisen euroa. Hih.


Ja tässä viimeisenä sitten vielä eyelinerini ja ripsivärini. Ripsiväri on ylimpänä, merkkinä Oriflamen Wonder Lash (esimerkki onnistuneista Oriflame-tilauksista). Toimii loistavasti, vaikka toivoisinkin ennemmin tuuheutta ripsiini kuin pituutta, sitä nimittäin alkaa olla vähän liikaakin. Alla poikittain oleva eyeliner on Max Factorin High Definition-merkkiä, purkkia pitää ravistaa ensin ja sitten pääsee levittämään. Toimii hyvin ja kestää suhteellisen hyvin, kunhan laittaa tarpeeksi monta kerrosta. Taisin saada tuon äidiltä, en kyllä muista mistä syystä äiti tuon minulle osti.
Toinen eyeliner on Rimmelin Exaggerate-merkkiä, toimii hienosti, pysyy paremmin kuin edellinen eikä tarvitse levittää niin montaa kertaa että saa tarpeeksi tumman lopputuloksen. Levittäminen kuitenkin vaikeampaa, märempää ja suttuisempaa kuin Max Factorin eyelinerin kanssa.

Huoh. Taitaa olla oikeasti aika köyhä ja tylsä elämä, kun jaksan jaaritella noin paljon meikeistä. Mutta nyt jopa tuntuu siltä, että voisin jopa saada unta kun käyn sänkyyn (Wtf? Kellohan on vasta kymmentä vaille yksi!). Ehkä voisin tästä mennä yrittelemään nukkumista, tai sitten lukemaan Salapoliisi Conania tai tuota Uusikuuta (huomaa tosiaan, että Houkutus oli parempi, kun sen luin muutamassa päivässä, ja Uusikuun kanssa olen kyennyt pihtailemaan yli kuukauden), että pääsisin jatkamaan Epäilykseen jossain vaiheessa.

1 kommentti:

decorum kirjoitti...

Hei ihan näin btw, onko mun huulirasva siel teillä? Mä oon hukannu sen ;<