torstai 18. joulukuuta 2008

oh shieeet

Siis voi helvetti, "Suomen kaivostoiminta kestävän kehityksen näkökulmasta"? Siis mitä? Miten nuo kaksi asiaa edes voi yhdistää toisiinsa? Olisikohan oikeasti pitänyt kuunnella maantiedontunneilla.. Kai noita malmeja ja kaivoksia joskus käsiteltiin? Valitettavasti mantsan tunneilla on vaan parempaa puuhaa kuin opettajan kuunteleminen, kun opettaja siirsi meidät ihan takariviin takanurkkaan, että saisi meluisat pojat eteensä. Nykyään siis me olemme luultavasti niitä meluisia poikia... mutta hei, kyllähän vanhojen roolipelien kertaaminen ja kurkkujen piirtäminen on tärkeämpää kuin oppia uusiutuvia energialähteitä? Onneksi ei ole enää muuta tehtävää, kuin tuo maantiedon työ. Ruotsin kotiaineet sain onneksi tehtyä ystävän avustuksella (=kaveri saneli mitä kirjoitan), joten niitä ei enää tarvitse murehtia. Toki olisi nuo ihan läksytkin, mutta ei voi jaksaa enää, kun joululoma alkaa huomenna. Illalla (kello 23:15, ah mikä aika kirkolle) olisi vielä joulukirkko, mutta päätin jo, että mun nukkumaanmenoaikani on tasan kymmeneltä eikä yhtään myöhemmin. Paitsi että luultavasti käyn nukkumaan viideltä, mutta eipä se mitään. Voin käyttää syynä sitä, mitä pikkuveli yritti toitottaa; poika ei kuulemma mene joulukirkkoon sen takia, kun siellä syötetään väärää uskonnollista propagandaa. En tiennytkään, että armas veljeni osaa tuonkin verran sivistyssanoja... Tai sitten en vain osaa uskoa, että se sattuu olemaan jo kahdeksasluokkalainen. Muttakun mä olen itsekin niin pieni vielä, ei pikkuveikka voi olla niin iso..
Olisi ehkä oikeasti pitänyt tehdä tämän mantsan viikkotehtävä jo eilen, kun podin aamun migreeniä, mutta olin kuitenkin loppupäivän ihan toimintakunnossa. Oikeastaan tämä olisi pitänyt tehdä jo pari viikkoa sitten, kun oli aikaa. Mutta ei, kaikki on pakko jättää viimeiseen päivään, ei ole vaihtoehtoja. Tänäänkin pääsin koulusta jo yhdeltä, ja ajattelin eilen, että tulen kiltisti kotiin tekemään läksyjä, mutten sitten jaksanutkaan lähteä, kun kavereilla oli hyppytunti. Kivempaa se nyt niiden kanssa oli pyöriä, kuin istua kotona yksin.

Ei kyllä nyt yhtään inspaa tämä koulun ajatteleminen, lomaan on liian vähän aikaa. Lauantaina mennään äidin kanssa sen koulun joulujuhlaan, missä äiti on töissä (Herään vapaaehtoisesti ensimmäisenä lomapäivänä kello seitsemän, mitä?), ja sen jälkeen hyppelehdin kangaskauppaan ystävän kanssa ostamaan ihastuttavaa mustaa fleeceä. Kuulostaa hehkeältä. Nomuttajoo, sorruin nyt sitten kuitenkin haluamaan karvapuvun (aka kigurumipuku), koska sellaiset on söpöjä ja lämpimiä. Leimaannun vaan välittömästi joksikin hulluksi japani-ihkuteiniksi, kun ilmestyn sellainen päällä Traconiin. Okei, varmaan siinä leimaantuu jo silloin, kun koko coniin menee, tai ylipäänsä coneissa käy, mutta kigurumiasussa se nyt on kuitenkin vähän eri asia.. Täytynee liimata selkään lappu, jossa lukee, että cossaan japani-ihkuteiniä.
Puhuttiinkin tänään juuri kaverien kanssa tuosta aiheesta (Siis kaikkien meidän perusjuttujen lisäksi, yleisesti jostain syystä puheenaiheena homot, seksi tai alapäähuumori. Sivistyneitä lukiolaisia indeed.). Mietittiin oikeasti, että edelleen suurin osa japaniernuista luulee, että japanifanittaminen ym. muu on erilaista ja hienoa ja siistiä, eikä siihen kukaan muu saisi puuttua, ja kaikki tietää aina muita enemmän animesta ja cossaamisesta ja Japanin kulttuurista, eikä kukaan muu ole niin ernu kuin itse on. Mutta kylmä totuus on kuitenkin se, että on jopa todisteita siitä, kuinka mainstreamia tämä japanijeejee on nykyään. Seppälä mainostaa japanilaisittain, koska on tajunnut, että tämä maa on niin täynnä porukkaa, johon tuo mainostuskikka uppoaa. Conit ovat joka kerta vain enemmän ja enemmän ylikansoitettuja, ja kaikki japanilaiset bändit ravaavat Suomessa, koska siitä saa hyvät rahat, kun pikkuernut tyhjentävät taskunsa ja myyvät vaikka munuaisensa, että pääsevät näkemään ihq-An Cafen-niiiiiq. Okei, en yleistä, yksi kaverinikin on menossa kyseiselle keikalle (juuri se, joka väsää minulle auliisti sen kigurumipuvun), mutta silti. Ei tämä maailma miksikään kuitenkaan muutu, vaikka kuinka protestoisin valtavirtaa vastaan. Ei kukaan ole yhtään sen enempää erilainen nuori kuin massateinikään, jokainen on oma identiteettinsä, oma persoonansa, nykyään lokerointi on vain niin suuri juttu, että kaikki yrittävät mahduttaa itsensä johonkin.

No tulipa siinä filosofoitua. Ei vaan ole tainneet nämä filosofointitaidot riittää, kun siitä yhdestä ainoasta filosofian kurssista tuli vitonen. En mä kyllä siihen kokeeseen lukenut, että ei sen puoleen.. Lukeminen lässähti vähän siihen, kun jäin katselemaan kirjan kuvia ja sitten päädyin googlaamaan Magrittea, kun en muistanut, että kyseisen taiteilijan maalaukset olivat niin pelottavia.

Mäh, tästä taisi nyt tulla tosi kuvaton entry. Ehkä lisäilen illemmalla jotain kuvia, jos tekee mieli. Nyt on pakko keskittyä tuohon kaivostoimintaan. Kiinnostaa melkein.

Ei kommentteja: